Pamokslai.lt

56

Polišeima

Parašė Mindaugas 2009-12-29 56

Dalyvavau viename iš laidos “Valanda su Rūta” filmavime (jos vaizdo įrašą rodys gal kažkada sausio vidury). Laidos tema - ar verta tuoktis?  Kalbėta buvo apie santuokos įžadų prasmę. Nepasakosiu daugiau. Pamatysite patys. Tačiau man įstrigo vieno žmogaus (tikriausiai psichologo) komentaras apie tai, kad yra skirtingi šeimos modeliai. Atseit, krikščionys propaguoja vienokį (vyro ir moters santuoka), bet dabar jau yra daugiau šeimos modelių (suprask - tarp vyro ir vyro, motes ir moters, gyvenimas nesusituokus ir gal dar kokių yra). Anot jo, dabar, Ispanijoje populiarėja polišeimos modelis, kai vyras ir moteris myli (ir mylisi, žinoma) ir daugiau žmonių.

Kaip čia nepasirodžius netolerantišku, bet didesnės nesąmonės negirdėjau. Gali būti vienas iš šeimos modelių ir kai žmogus išteka už karvės, bet ar toks modelis yra priimtinas?

Polišeima yra dar vienas  nuo Dievo tolstančios visuomenės ženklas. Pasimeta žmogus ir jau nebežino, kas yra gerai ir kas ne.

Komentarų (17) : skaityti toliau...

2012 ir Biblijos kodas

Parašė Mindaugas 2009-12-15 56

Štai jums geras pavyzdys, kaip ‘išprievartaujama’ Biblija.

Taip vadinami Bibljos kodo šalininkai ieško šventraštyje užkoduotų pranašysčių, kurios, paprastai skaitant, yra nepastebimos. Kadangi didžioji Senojo Testamento dalis yra parašyta senovine Hebrajų kalba, kuri neturi balsių, atsiranda vietos spekuliacijoms.

KDS - štai jums trys priebalsės. Įdėkite tarp jų balses ir pažiūrėkite kiek skirtingų žodžių sudarysite (mano variantai - KėDėS, KoDaS, KūDaS …. dabar tavo eilė)

Nemanau, kad Biblija moko apie 2012 metais laukiantį susidūrimą su kometa, ir juo labiau apie pasaulio pabaigą.

Komentarų (2) : skaityti toliau...

Aš nekenčiu skyrybų, - sako VIEŠPATS. Malachijo 2,16

Parašė Mindaugas 2009-11-10 56

Žmonės tuokiasi ir skiriasi. Gaila, bet, anot statistikos, daugiau nei pusė susituokusių anksčiau ar vėliau išsiskiria.
Ko reikia, kad santuoka išliktų?
Trijų dalykų.
Ir viskas?
Taip.
Graikų kalboje yra trys žodžiai apibūdinantys meilę: eros (aistringa meilė), agape (pasišventusi meilė), filio (draugiška meilė).
Hebrajiškame tekste šie trys dalykai yra išreikšti taip:
Dievas pasakė: Negera žmogui būti vienam [...] Todėl vyras paliks tėvą ir motiną, glausis prie žmonos, ir jie taps vienu kūnu. Jiedu buvo nuogi, žmogus ir jo žmona, tačiau nejautė jokios gėdos. Pradžios 2,18.24.25
Aistra, pasišventimas ir artimas bendravimas.
Pašalink tik vieną iš trijų ir tai jau nebe santuoka.

www.pilnatve.lt

Dievo nėra?

Parašė Mindaugas 2009-06-17 56

Pasaulėžiūra, kas tai? Vienas psichologas ją apibūdino kaip žemėlapį, kurio pagalba mes žengiame per gyvenimą.  Kaip žinoti, kad ta pasaulėžiūra būtų teisinga?

Na …

Tam reikia laiko, ar ne? (šioje vietoje su manim greičiausiai nesutiks tie, kam ‘tiesa’ yra nebūtina)

Tačiau daugelis žmonių neturi tiek laiko, kad, kaip vienuoliai, pastoriai ar į juos panašūs, galėtų užsidaryti ir skirti pakankamai laiko savo pasaulėžiūros apmąstymui. Todėl ne vienas tiesiog eina savo gyvenimo keliu, pakeliui ‘pagriebdami’ tai, kas jiems atrodo tinkama ir taip ’sulipdo’ savo pasaulėžiūrą, kuri daugiau ar mažiau padeda jiems nugyventi savo gyvenimus.

Gal taip ir reikia? Gal tiesa nebūtinai turi būti kažkur giliai paslėpta? Gal aš per daug sudėtingai į viską žiūriu. Gal tai mano profesinė liga į viską žiūrėti giliau, atidžiau ir taip viską vertinti sudėtingiau nei įprastai? Gal yra paprastesni atsakymai, paaiškinimai?

Pakalbėkim konkrečiai. Yra Dievas ar ne? Tarkim, kad neturime daug laiko gilintis į fiziką, biologiją, teologiją, filosofiją ir pan.

Kas galėtų vienu (arba dviem:) ) sakiniu pateikti logišką Dievo buvimo ar Jo nebuvimo įrodymą.

Vagys

Parašė Mindaugas 2009-06-10 56

Iš vienos bažnyčios buvo pavogta prikabinama priekabą pilną aparatūros, kurią jie keikvieną sekmadienį atsiveždavo į pamaldų vietą. Reaguodami į tokį nemalonų įvykį, bažnyčia užsakė tokį stendą; “Bažnyčios treilerio vagie, vogti iš Dievo … drąsu”

Įdomu tik, kaip reagavo į šį stendą vagys.

Man pasirodė, kad tai gana išradinga krikščionių reackija.

Komentarų (0) : skaityti toliau...

Paieška

Įrašykite ko ieškote:

Vistiek neradote? Susisiekite nurodytais kontaktais arba palikite komentarą

Nuorodos

Keletas rekomenduojamų draugų...